MUZEOFORUM Platforma de instruire şi bune practici

Muzeul „Casa Mureşenilor? Braşov este partener alături de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură Bucureşti şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sfântu Gheorghe în proiectul MUZEOFORUM – Platforma de instruire şi bune practici, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul îşi propune lansarea platformei de instruire online MUZEOFORUM şi organizarea a două cursuri având 2 tematici diferite: “Valorificarea patrimoniului prin expoziţii temporare itinerante? şi “Educaţie non-formală în muzee – programe sociale pentru persoane cu dizabilităţi, programe educaţionale, conferinţe interactive?. Ambele cursuri se vor desfăşura în format blended learning (învăţare combinată): o sesiune de învăţare pe platforma online şi o sesiune de curs faţă în faţă. Tematicile abordate în acest proiect sunt de actualitate în viaţa muzeelor şi au fost alese şi pentru faptul că pot fi abordate folosind tehnologiile moderne: pentru prima tema forumul va fi folosit ca târg online de idei pentru expoziţii temporare itinerante, iar pentru a doua temă participanţii îşi vor alcătui câte un portofoliu electronic care va fi disponibil şi după terminarea proiectului ca o colecţie de bune practici.
În proiect vor fi instruite minim 30 de persoane, acoperind o arie de 6 judeţe (Braşov, Harghita, Covasna, Argeş, Dâmboviţa şi Bucureşti), 15 participanţi pe fiecare curs. Cursurile vor avea loc la Sinaia şi Bucureşti şi se vor finaliza cu o diplomă recunoscută de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Persoană de contact: Cristina Seitz

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *