Întâlnire cu poeţii americani Michael Waters şi Mihaela Moscaliuc

Muzeul „Casa Mureşenilor? Braşov, Fundaţia Culturală „Arania? prin Grupul de sunete-litere-şi-culori
„ CAII VERZI DE PE PEREŢI? vă invită vineri, 27 iulie 2012, orele 17,00, la sediul Muzeului „Casa Mureşenilor? Braşov, Piaţa Sfatului 25, la o întâlnire cu poeţii americani Michael Waters şi Mihaela Moscaliuc. Invitaţi: poeta şi traducătoarea Liliana Ursu, pianista Liliana Iacobescu şi violonistul Valentin Şerban. Moderatori: Adrian Munteanu şi Laurenţiu-Ciprian Tudor.

Michael Waters
Poetul şi editorul Michael Waters trăieşte în New Jersey. El este deţinătorul unei licenţe şi unui master la Colegiul Brockport, Universitatea de Stat din New York, un altul la Universitatea din Iowa şi un doctorat la Universitatea din Ohio. Waters are numeroase volume de poezie şi a coeditat antologii de poezie americană contemporană. A primit burse de la Fundatia Fulbright şi de la Fondul Naţional pentru Arte, patru Premii Pushcart şi trei Premii individuale ca artist al statului Maryland. Waters a predat la Universitatea din Salisbury, iar în prezent predă la Universităţile Monmouth si Drew.

Mihaela Moscaliuc
Născută şi crescută în România, Mihaela Moscaliuc a venit în Statele Unite în 1996 pentru a finaliza lucrările de absolvent în literatura americană. Ea a primit un masterat de la Universitatea din Salisbury, unul în poezie în New England şi un doctorat în literatura americană de la Universitatea din Maryland. Colecţia ei poezie ?Dirt Tatăl? a câştigat Premiului Kinereth Gensler. Mihaela Moscaliuc a ţinut prelegeri în Europa de Est despre literatura americană de imigrare, activitatea lui Paul Celan şi a vorbit despre teoria traducerilor la universităţi din Statele Unite şi Europa. Traducerile sale de poezie românească apar în diferite reviste literare. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Intrarea libera.

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising