Sunt obiect de muzeu, caut vizitator!

Sunt obiect de muzeu, caut vizitator!Campanie naţională inedită pentru promovarea muzeelor din România

Din 3 septembrie debutează în cotidianul România liberă campania „Sunt obiect de muzeu, caut vizitator”, iniţiată de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR). În fiecare zi, cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică, pe prima pagină a cotidianului le este prezentat cititorilor un obiect dintr-un muzeu din România. Iata ordinea in care obiectele primelor 10 muzee vor fi tiparite incepand cu data de 3 septembrie:
1. Muzeul Casa Muresenilor Brasov – 3 septembrie.
2. Muzeul Antipa – 4 sept.
3. Muzeul National de Istorie al Transilvaniei Cluj-Napoca – 5 sept.
4. Muzeul National al Agriculturii – 6 sept.
5. Muzeul National al Carpatilor Rasariteni – 7 sept.
6. Muzeul de Arta Craiova – 10 sept.
7. Muzeul Judetean Arges – 11 sept.
8. Muzeul Satului Bucuresti – 12 sept.
9. Muzeul National Peles – 13 sept.
10. Muzeul de Arta Drobeta – 14 sept.

Astfel, timp de 58 de zile, câte un obiect reprezentativ pentru colecţiile celor 58 de muzee şi galerii de artă membre ale RNMR “prinde viață? şi îşi spune povestea, cu scopul de a stimula interesul cititorilor de a vizita muzeele deţinătoare ale artefactelor care se prezintă.

Fiecare obiect devine un personaj care îşi îmbie vizitatorul oferindu-i informaţii interesante, mai puţin cunoscute sau chiar amuzante, în încercarea de angajare a publicului în relaţia cu obiectele de patrimoniu şi cu muzeele.

Este prima campanie naţională de promovare a muzeelor care se realizează în România, marcând o premieră atât pentru presa românească, cât şi pentru comunitatea muzeală.

* * *

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este o organizaţie non-profit înfiinţată în 2006, ce are ca obiective principale dezvoltarea organizaţională a muzeelor şi a galeriilor de artă membre şi asigurarea legăturii între acestea prin informare, consultanţă şi schimb de experienţă.

RNMR acoperă nevoile membrilor săi orientându-şi activităţile asupra patrimoniului, turismului cultural şi pregătirii profesionale a resurselor umane angajate în sector. RNMR este furnizor de soluţii în domeniul politicilor muzeale naţionale.

Proiect realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN)
Partener: România liberă

Contact: Dragoş Neamu (manager proiect), Mobil: 0757030173, email: Secretariat_rnmr@yahoo.com

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising