Conferința de presă de lansare a proiectelor culturale „Fatzada istorică – Proiect pilot de diversificare a ofertei cultural-turistice din orașul Brașov? și „Festivalul de dans istoric ROMANA?

Comunicat de presă

Consiliul Județean Brașov și Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, alături de partenerii săi, vă invită marți, 8 octombrie 2013, ora 12.00, la conferința de presă de lansare a proiectelor culturale „Fatzada istorică – Proiect pilot de diversificare a ofertei cultural-turistice din orașul Brașov? și „Festivalul de dans istoric ROMANA?. Proiectele sunt finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare II/2013.
• Alături de partenerii Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov și Asociația Depoul de Artă Urbană, proiectul „Fatzada istorică – Proiect pilot de diversificare a ofertei cultural-turistice din orașul Brașov?, aria tematică activități muzeale, își propune diversificarea ofertei cultural-turistice din orașul Brașov prin intermediul realizării unei lucrări murale istorice de mari dimensiuni (50 mp) pe peretele calcan din curtea interioară a unui imobil din centrul istoric al orașului (Piața Sfatului). Lucrarea murală reprezintă evoluția costumului istoric la Brașov în perioada cuprinsă între secolele XIII-XIX. Ca urmare a implementării proiectului cultural se urmărește îmbogățirea traseelor cultural-turistice ale orașului Brașov prin adăugarea unui nou punct de interes precum și creșterea numărului de vizitatori ai Muzeului Casa Mureșenilor aflat în imediata apropiere.
• Consiliul Județean Brașov și Muzeul Casa Mureșenilor Brașov alături de partenerii lor Opera Brașov, Centrul Cultural Reduta, Asociația Georgius, Asociația Ars Saltandi, Casa de Cultură a municipiului Codlea, organizează în 7-8 noiembrie 2013, pe scena Centrului Cultural ?Reduta?, „Festivalul de dans istoric ROMANA?. Proiectul își propune realizarea primului festival de dans istoric din România la Brașov. În perioada de pregătire a implementării proiectului, solicitantul alături de partenerii săi va identifica, documenta și pregăti dansuri istorice europene care vor fi valorificate sub forma unor rapoarte de cercetare, tematica pentru o expoziție fotodocumentară multimedia, cursuri tematice de dans istoric pentru amatori și profesioniști. Rezultatele acestei etape din procesul de pregătire a festivalului vor fi valorificate în perioada desfășurării evenimentului principal al proiectului care va cuprinde: demonstrații cu grupurile de dansatori urmate de ateliere în care spectatorii pot învăța primele măsuri ale dansurilor prezentate, scurte conferințe de specialitate, o expoziție fotodocumentară multimedia despre evoluția dansurilor istorice europene din secolele XVII-XIX. Cursurile de dans istoric adresate amatorilor se vor desfășura în cadrul Muzeului Casa Mureșenilor Brașov, în perioada 23 septembrie-6 noiembrie 2013. Sunt predate următoarele dansuri: Pavana, Gagliarda, Allemanda, Sarabanda, Gavota, Giga, Menuet, Cadril, Cotillon, Polka.

Vă așteptăm!

Director,
Dr. Valer Rus

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising