TATTING – ARTA DANTELEI CU SUVEICA – ediţia a IV-a

afis Tatting 2014 - CopyMinisterul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Muzeul Naţional Peleş, Ambasada Japoniei, Asociaţia de Colaborare pentru Artă şi Meşteşuguri Japonia – România, Muzeul Casa Mureșenilor Brașov derulează proiectul
TATTING – ARTA DANTELEI CU SUVEICA – ediţia a IV-a
şi organizează 3 Workshop-uri susţinute de maestrul YUSAI SHOKOIN (Japonia), în perioada 25-28 martie 2014, în Buşteni, Braşov și Sinaia.
Maestrul Yusai Shokoin şi echipa sa din Japonia au dorit aducerea în atenţia publicului din ţara noastră a pasiunii Reginei Elisabeta a României, aceea de realizare a dantelei lucrate cu suveica. În decursul celor trei ani, proiectul s-a adresat unui număr de 400 persoane din oraşele Sinaia, Buşteni şi Braşov, interesate să-şi însuşească arta realizării unor elemente de dantelărie manuală folosind suveica cu ață sau mătase, şi şi-a propus ca la final, 40 să poată lucra cu uşurință, iar 4 persoane să predea această tehnică de lucru celor interesaţi, continuând astfel tradiţia instituită de regină. Sensei Yusai Shokoin va desemna persoanele care pot continua să ne descifreze această minunată artă a dantelei lucrate cu suveica. Ele se vor alătura doamnelor recunoscute la noi în ţară ca fiind specialiste în dantela frivolité, pentru care tatting-ul nu mai este demult “o artă uitată”.
La acestă ediţie, rezervată evaluărilor finale, sunt admise, de asemenea, persoanele care doresc să se iniţieze în tainele tatting-ului şi vor să-l cunoască pe maestrul Yusai Shokoin. În anii anteriori participanţii, elevi şi adulți au apreciat inițiativa muzeului şi a Ambasadei Japoniei, de a oferi o alternativă a petrecerii timpului liber practicând o îndeletnicire atât de dragă Reginei Elisabeta.
Atelierul se va desfășura în Brașov la Muzeul ”Casa Mureșenilor”, joi, 27 martie 2014, între orele 11,00-13,00. Participarea este gratuită, pe baza înscrierii nominale, la adresa Muzeul Casa Mureşenilor Braşov, Piaţa Sfatului nr. 25, tel. 0268-477864 sau e-mail casa_muresenilor@yahoo.com. Nr. maxim de participanţi – 20 persoane. Materialele necesare desfăşurării activităţii vor fi puse la dispoziţie de dl. Yusai Shokoin.
Persoana de contact: Cristina Seitz.

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising