Lansare de carte: Antologie de Poezie Românească Modernă

afis final - CopyBrasov, 26 ianuarie 2015 – Cinci poeti brasoveni vor aparea intr-o Antologie de Poezie Romaneasca Moderna ce se va lansa marti, 20 ianuarie 2015, orele 17:00, la Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov, din Piata Sfatului nr. 25.
Volumul Testament – Anthology of Modern Romanian Verse/Testament – Antologie de Poezie Romaneasca Moderna – 2nd edition (editia a doua revizuita si adaugita) semnat Daniel Ionita, Eva Foster, Daniel Reynaud si Rochelle Bews este o editie bilingva ce cuprinde 98 de poeti romani si 125 de poezii. Alaturi de Mihai Eminescu, George Bacovia, Nichita Stanescu, Nina Cassian etc, in antologie vor aparea poetii brasoveni Mihaela Malea Stroe, Daniel Dragan, Adrian Munteanu, Laurentiu-Ciprian Tudor si Stefan Baciu.
Volumul Testament – Anthology of Modern Romanian Verse/Testament – Antologie de Poezie Romaneasca Moderna este aparut la editura Minerva, cu sustinerea Academiei Romano-Autraliene pentru Cultura si Stiinta si a criticului literar Alex. Stefanescu ce semneaza, de altfel, si prefata in limba romana.
“Fiind bilingva, antologia ii va interesa, fara îndoiala, pe cititorii de limba engleza ca si pe cei romani, ca pe o gala a poeziei romane moderne. Va fi, fara îndoiala, si contestata (tocmai pentru ca nu se bazeaza pe ratiuni de politica literara) – dar cu greu se va putea face abstractie de ea.” Alex. Stefanescu

La lansarea de la Brasov vor participa artistii Manuela Harabor, Rares Stoica, Nicu Alifantis si Adrian Ivanitchi.

Evenimentul este organizat de Editura „Minerva” Bucuresti, Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov, Academia Romano-Autraliana pentru Cultura si Stiinta si Fundatia „Arania” Brasov prin Grupul de litere-sunete-si-culori „Caii verzi de pe pereti”.
Evenimente similare vor mai avea loc la Cluj si Bucuresti.
Persoana de contact:
Laurentiu-Ciprian Tudor, vicepresedinte Fundatia „Arania”
laurentiutudor1973@yahoo.com, Telefon: 0724721481

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *