Evenimente culturale dedicate „Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie 1859”

Muzeul „Casa Mureșenilor” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov organizează două evenimente culturale dedicate Unirii Pricipatelor Române – 24 ianuarie 1859.
În ziua de 23 ianuarie 2015, orele 13, va avea loc un simpozion la care participă 16 elevi de la 14 școli și colegii din Brașov. Dintre temele prezentate de elevi amintim: „Românii din Transilvania și Alexandru Ioan Cuza”, „Alexandru Ioan Cuza și Mureșenii”, „Elena Cuza între sentiment și datorie”.
Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 12 la sediul muzeului va avea loc o lectură istorică în interpretarea a doi actori brașoveni, Gabriel Costea și Silvian Duică, urmată de o șezătoare și jocuri populare în interpretarea elevilor de la Școala Gimnazială din comuna Drăguș, coordonați de cinci profesori. La sfârșitul manifestărilor copiii vor primi premii și cadouri oferite Consiliul Județean Brașov și unii sponsori locali.
Pentru informații suplimentare sunați la 0268-477864. Persoană de contact Ovidiu Savu, coordonatorul evenimentelor culturale.

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising