Fotografia intre album de familiei si document istoric

Fotografia și aparatul de fotografiat au apărut prima dată în Franța între anii  1839-1840. Primele imagini cu oameni, obiecte sau peisaje apar pe niște plăci de metal. Tehnica fotografierii și aparatul de fotografiat vor evolua în timp, realizându-se primele  imagini ”negative” pe sticlă la jumătatea secolului al XIX-lea. În Arhiva Mureșenilor ...

Fotografia și aparatul de fotografiat au apărut prima dată în Franța între anii  1839-1840. Primele imagini cu oameni, obiecte sau peisaje apar pe niște plăci de metal. Tehnica fotografierii și aparatul de fotografiat vor evolua în timp, realizându-se primele  imagini ”negative” pe sticlă la jumătatea secolului al XIX-lea. În Arhiva Mureșenilor există aproximativ 1800 de fotografii de epocă, clișee și imagini stereoscopice. Dintre acestea am selectat peste o sută de fotografii și imagini stereoscopice ale membrilor familiei Mureșianu.

Fotografia tradițională stereoscopică constă în crearea unei iluzii 3D pornind de la o pereche de imagini 2D, o stereogramă. Perechea de imagini stereo poate fi vizualizată cu ajutorul unui stereoscop. Metoda side-by-side este simplu de creat. Cele două imagini sunt montate una lângă alta. Fiecare fotografie este luată ditr-un punct de vedere ușor diferit. Imaginea din stânga reprezintă ce vede ochiul stâng, iar imaginea din dreapta reprezintă ce vede ochiul drept. Ochii văd aceeași imagine ușor diferit, dar împreună dau o iluzie a adâncimii.

Cărțile poștale ilustrate reprezintă fotografii realizate de renumiți fotografi începând cu anul 1860. La Brașov, primii fotografi oficiali au fost Gottfried Barth și Wilhelm Berg. Aceștia, și mai târziu: W. Proksch, Carl Muschalek, Hermnann Buchner, Leopold Adler și Carl Bomches, vor face primele cărți poștale ilustrate cu monumente istorice importante ale Brașovului din anii 1865 și până în preajma celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai multe

Fotografia intre album de familiei si document istoric Conține 140 documente.

pe pagină
Se afişează 1-24 din 140 articole
Se afişează 1-24 din 140 articole