ARHIVA MUREȘENILOR – Tezaur al patrimoniului cultural național. Creșterea accesului la cultură prin intermediul noilor tehnologii media

Parteneri: Colegiul de Științe ale Naturii ”Emil Racoviță” Brașov, Liceul Tehnologic Râșnov, Liceul Teoretic Codlea, Liceul Teoretic ”Petru Rareș” Feldioara, Liceul Teoretic ”George Moroianu” Săcele

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Perioada de implementare: 15 septembrie-17 noiembrie 2015

Scopul proiectului: Proiectul „ARHIVA MUREȘENILOR – Tezaur al patrimoniului cultural național. Creșterea accesului la cultură prin intermediul noilor tehnologii media” își propune documentarea și crearea unor noi instrumente de promovare a unor valori patrimoniale deosebite în rândul unui public țintă sensibil – elevii de liceu.

Într-o primă etapă se va realiza selectarea și cercetarea a 2000 de documente, cărți poștale și fotografii de familie din Arhiva Mureșenilor relevante pentru: istoria familiei Mureșenilor (1838-1944), istoria Imnului Național, istoria Gazetei Transilvaniei – cel mai logeviv ziar românesc din Transilvania, istoria tipografiei Mureșenilor (1888-1911), istoria dansului de societate ROMANA (1850), istoria vestimentației în secolele XIX-XX, tranziția de la alfabetul chirilic la cel latin, istoria publicității, istoria politică a românilor transilvăneni – Pronunciamentul (1868) și Memorandul (1892).


În a două etapă vor fi realizate instrumente noi de comunicare (site internet, cont rețea socializare – Facebook) care să permită o abordare alternativă și neconvențională de promovare a patrimoniului în rândul elevilor de liceu.


În a treia etapă vor avea loc activități de instruire a personalului didactic din școlile partenere din orașul și județul Brașov, cu privire la noile instrumente de promovare a patrimoniului și modalitățile practice de folosire a acestora la clasă.


În ultima etapă vor avea loc activități practice de folosire a acestor instrumente noi de promovare a patrimoniului în rândul tinerilor din grupul țintă.

Proiect cultural co-finanţat de 
Administraţia Fondului Cultural Naţional

logo AFCN

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. 
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. 
Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.