Program de sarbatori

Programul de sarbatori al muzeului este urmatorul: inchis intre 24 decembrie 2010 – 4 ianuarie 2011. Va uram sarbatori fericite si La Multi Ani!

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to “Program de sarbatori”

 1. stelian r spune:

  COROANA DE OTEL

  CAT DE GREA TI-AR FI POVARA
  SA-TI IUBESTI DIN SUFLET TARA!

  Dece lipseste pe stema Romaniei Coroana de Otel- Coroana Independentei?
  „Cum se stie, stema adoptata in 1948, amendata nesemnificativ in 1952 si in 1965, era de fapt o emblema conceputa pe sistemul recomandat de Moscova.Cum era firesc, imediat dupa indepartarea (?) regimului comunist s-au facut promisiuni pentru o noua stema a tarii. Acestea au fost formulate initial de catre membrii Comisiei de heraldica. Deoarece proiectele inaintate autoritatilor ramaneau fara raspuns, Directia Generala Arhivelor Statului, a organizat o intalnire cu specialisti si istorici in vederea discutarii proiectelor.Ulterior, in vederea elaborarii stemei s-a constituit o comisie parlamentara, care a solicitat concursul Comisiei de heraldica, genealogie si sigilografie, singurul organism de specialitate existent in tara. Comisia parlamentara, analizand din toate propunerile formulate, a retinut pentru a fi prezentata celor doua camere legislative (nota mea:la acea vreme cele doua camere erau conduse de doi comunisti notorii, Alexandru Barladeanu si Dan Martian) varianta Mariei Dogaru, renuntand insa la coroana de otel, care trebuia sa timbreze acvila.Cele doua camere reunite au adoptat la 10 septembrie 1992 acest proiect menit a defini codificat Romania ca un „stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil” (nota mea:dar fara istorie!,fara identitate!, fara Dumnezeu!!!?)
  Fata de compozitia oficiala a tarii din 1921, actuala stema se deosebeste de aceasta prin faptul ca lipsesc elementele specifice Casei de Hohenzollern, respectiv coroana, scutul scartelat cuprinzand argint si negru, deviza NIHIL SINE DEO si colanul ordinului Carol I” (din „Din Heraldica Romaniei” de Maria Dogaru-doctor in stiinte istorice. Ed.JIF-1994)

  Coroana de Otel NU ! este „element specific” Casei de Hohenzollern !
  „Membrii guvernului propusesera ca aceasta coroana sa fie o fastuasa piesa de metal pretios; imediat insa regele a respins cu hotarare aceasta idee, afirmand ca niste insemne regale scumpe nu corespund traditiilor tarii si sunt potrivite numai acolo unde ar avea valoare istorica, evident, ca giuvaere mostenite din veacuri trecute, si si-a impus dorinta ca pentru el sa se confectioneze o coroana de otel dintr-unul dintre tunurile capturate la Plevna, iar pentru regina sa se comande la un bijutier bucurestean o coroana smpla din aur”(din „Din Heraldica Romaniei” de Maria Dogaru-doctor in stiine istorice. Ed.JIF-1994)

  Presedintele Senatului Dimitrie Ghica :

  “Astazi Romania se incoroneaza pe sine insusi, punand Coroana Regala pe capetele Majestatilor Voastre?

  Regele Carol I :

  „….De aceea accept cu mandrie aceasta coroana-ea este faurita din materialul unui tun, care este stropit cu sangele eroilor nostri si sfintit de catre biserica; Ea va fi un martor de pret al unor timpuri grele si glorioase pe care le-am strabatut in comun, ea le va aminti generatiilor viitoare de eroismul strabunilor lor si de unitatea care a domnit intre principe si popor”(din „Regele Cariol I al Romaniei de Paul Lindenberg. Ed. Humanitas 2003,2006)

  Regele Ferdinand:

  „Punand pe capul meu,intr-aceasta straveche cetate a Daciei romane, Coroana de Otel de la Plevna, pe care noi si glorioasele lupte au facut-o pe veci Coroana Romaniei Mari, ma inchin cu evlavie memoriei celor care, in toate vremurile si de pretutindeni, prin credinta lor, prin munca si prin jertfa lor, au, asigurat Unitatea nationala, si salut cu dragoste pe cei care au promulgat-o intr-un glas si o simtire, de la Tisa pana la Nistru si pana la Mare .” (din „Coroana Romaniei” de Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.Ed.CCurtea Veche 2008 pag.55)
  (Dupa primul Razboi Mondial , Brasovul a avut ca stema “Coroana de Otel? pe fond albastru.)

  In ce priveste deviza “NIHIL SINE DEO?- Nimic fara Dumnezeu-, oare de ce trebuia indepartata? Iata unde am ajuns ! Avem intr-adevar o conducere fara nici-un Dumnezeu ! Pentru ca insemnele heraldice sa fie repuse la locul lor pe stema Romaniei (asa cum dealtfel au facut toate tarile foste comuniste) nu este necesar sa se modifice(revizui) Constitutia !
  Este nevoie doar de vointa din partea tuturor politicienilor din parlament !
  De fapt, nu inteleg ce vor politicienii nostril ! Vor ca poporul roman sa nu cunoasca adevarata istorie a Romaniei? Romanii vor cunoaste oricum adevarata istorie. Mai devreme sau mai tarziu !

  Dumnezeu sa ne ajute ! Stelian R.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising