EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE “Zeitsprung/ Salt în timp?

EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE
“Zeitsprung/ Salt în timp?null
Perioada: 19.09.2012–19.10.2012
Locaţia: Muzeul Casa Mureşenilor Braşov

Vernisaj: miercuri, 19 septembrie 2012, ora 16

Centrul Cultural German Braşov în colaborare cu IFA (Institutul German pentru Relaţii Externe) şi Muzeul „Casa Mureşenilor? vă invită miercuri, 19 septembrie 2012, ora 16, la vernisajul expoziţiei de fotografie „Zeitsprung/Salt în timp“.
Expoziţia prezintă în paralel lucrările a doi fotografi germani celebri: Erich Salomon (1886-1944) şi Barbara Klemm (n. 1939). Primul este cunoscut pentru imaginile surprinse din mediul elitei diplomatice şi sociale a Germaniei de început de secol 20; Barbara Klemm, la rândul ei, fiind o fotografă de reportaj, surprinde imagini ale societăţii germane actuale. Confruntând cele două serii de fotografii, publicul realizează valoarea istorică a acestor veritabile documente.
În această expoziţie, fotografiile relevă o valoare artistică incontestabilă, dar sunt totodată şi nişte exemple de documente de presă, extraordinare pentru epoca la care au fost făcute. Calitatea şi intensitatea lor le clasează printre operele inestimabile de artă fotografică.

La inaugurarea expoziţiei va participa ca invitat de onoare curatorul acesteia, fotograful Andreas Rost, din Germania. În zilele de 20 şi 21 septembrie el va susţine un workshop de fotografie la care vor participa elevi ai Liceului H. Matthis Teutsch.

Vă aşteptăm cu drag.

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising