Istoria la persoana întâi

ISTORIA LA PERSOANA ÎNTÂI

Consiliul Județean Brașov și Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, alături de partenerul Asociația Cultour, vă invită luni, 29 august 2016, ora 10.30, în sala de ședințe a Primăriei Brașov, la conferința de presă de lansare a proiectului cultural „Istoria la persoana întâi”. Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Brașov, sesiunea de finanțare proiecte culturale II/2016.
Scopul proiectului cultural constă în îmbunătățirea accesului la informație istorică și ameliorarea calității experienței de vizitare a Brașovului de către turiști prin introducerea în peisajul urban a unor „personaje istorice” locale care își vor prezenta poveștile de viață, într-un mod interactiv și personal.
Proiectul își propune constituirea unui corp de ghizi – personaje istorice specializați în prezentarea într-o manieră personală, a unor informații cu caracter turistic și cultural despre Brașov, pentru o mai bună informare a turiștilor și comunității locale. Grupul de „personaje istorice” format din 10 facilitatori, îmbrăcați în costume de secol XVI-XIX, va fi prezent pe străzile centrului istoric al Brașovului și va prezenta trecătorilor și turiștilor povești de viață ale unor personalități locale din acea perioadă.

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising