Expoziția Muzeul Jucăriilor

muzeul jucariilorMuzeul Casa Mureşenilor Brașov și Asociația Muzeul Jucăriilor vă invită joi, 6 aprilie 2017, ora 12:00, la conferința de presă dedicată expoziţiei
Muzeul Jucăriilor.
Asociația Muzeul Jucăriilor a fost creată la inițiativa unui grup de entuziaști iubitori și păstrători, încă din anii ’60, ai propriilor jucării, care pe parcursul a patru decenii au strâns și au colecționat nenumărate jucării, aparținând diferitelor generații.
Vizitatorii sunt invitaţi să descopere mai multe sute de piese din colecția asociației – jocuri, jucării, fotografii cu jucării și copii.
Toţi copiii se joacă, dar puţini se întreabă: oare când or fi apărut jucăriile? Întotdeauna jucăriile au fost la fel? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Copiii nu se prea gândesc la aceste lucruri. Vă propunem o excursie în lumea minunată a jucăriilor.
La Muzeul Jucăriilor încercăm să adunăm jucăriile pe care le-au avut copiii din România în ultimii o sută de ani.
Fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit. Unele jucării s-au ascuns în sacul lui Moş Crăciun sau al lui Moş Gerilă, altele au stat cuminţi în cizmuliţele cremuite din holul casei. Unele au fost cumpărate cu ultimul bănuţ scuturat din portofel, altele au stat radioase în vitrinele magazinelor de lux sau pe tarabele reci ale pieţelor, unele au ascultat, poate, muzica veselă din bâlciuri, dar toate, absolut toate jucăriile noastre au fost martorele unui zâmbet.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 6 aprilie-26 mai 2017, de luni până sâmbătă, între orele 9-17.
Vă așteptăm!

Share
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Copyright 2010 Muzeul Casa Muresenilor . | Design: Brilum Advertising