Skip to content Skip to footer

Acțiuni de conștientizare a populației locale în 21 și 23 aprilie 2017

În perioada 15.02.2017-21.10.2017 Muzeul Casa Mureșenilor Brasov în parteneriat cu Asociația PROȘIRNEA, Primăria Fundata, S.C. Expoziții Călătoare S.R.L. derulează proiectul COLECȚIA „NICOLAE FRUNTEȘ” DIN ȘIRNEA – UN MODEL SUSTENABIL DE PROTEJARE A PATRIMONIULUI. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea de finanțare I/2017.
Proiectul are ca scop dezvoltarea unei comunități rurale prin intermediul unei mai bune valorificări a moștenirii culturale existente. Se vor derula acțiuni de conștientizare a comunității locale asupra importanței protejării patrimoniului și moștenirii culturale și se va inventaria și conserva activ colecția ”Nicolae Frunteș” din Șirnea.
În seria acțiunilor de conștientizare a populației locale vă invităm vineri, 21 aprilie 2017 la Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din Șirnea și duminică 23 aprilie 2017 la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Fundata. Menționăm că până în prezent au fost derulate patru acțiuni adresate elevilor din Șirnea și Fundata.IMG_7777
Activitățile de conștientizare adresate comunității locale pun în evidență importanța și valoarea Colecției ”Nicolae Frunteș” prin implicarea comunității în păstrarea și continuarea tradițiilor și obiceiurilor populare, dublate de o bună cunoaștere a elementelor istorice și culturale relevante pentru moștenirea proprie. Se va aminti rolul comunității în evenimentele Primului Război Mondial, Fundata fiind prima localitate eliberată de armata română la intrarea în Transilvania, în 1916, tot aici înregistrându-se primele victime în rândul soldaților români.

Manager proiect,
Cristina Seitz

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Logo Proiecte Color [Converted]
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut