Skip to content Skip to footer

„De la Gutenberg la Mureșianu – proiect de reconstituire a unei tipografii istorice”
Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită marți, 20 mai 2014, ora 11.00, la Cafeneaua „Tipografia – Cofee & Tea House”, str. Postăvarului nr. 1 colț cu Diaconu Coresi, la conferința de presă dedicată proiectului „De la Gutenberg la Mureșianu – proiect de reconstituire a unei tipografii istorice”.
Proiectul „De la Gutenberg la Mureșianu – proiect de reconstituire a unei tipografii istorice” este implementat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov cu finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național și cu sprijinul partenerilor săi: Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei, Școala Generală nr. 6 „Iacob Mureșianu” Brașov, Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov și Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov.
Proiectul își propune reconstituirea unei tipografii funcționale care a existat în secolul al XIX-lea în clădirea în care astăzi activează Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov. Vor fi desemnați doi specialiști care vor face documentarea istorică. Într-o primă etapă a documentării se vor face două study visits la Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești din Târgoviște și la Gutenberg Museum Mainz, Germania. Studiul istoric realizat de specialiști va fi folosit în vederea reconstituirii instrumentarului tipografic. Se vor face replici ale zețăriei, ale rotativei tipografice și a unei matrițe tipografice. Acestea vor fi integrate într-un concept expozițional care va întregi expoziția permanentă a muzeului. Vor fi instruiți 6 angajați ai muzeului – facilitatori, care vor face demonstrații vizitatorilor și anume tipărirea unei foi de ziar. Se vor realiza evenimente publice: vernisarea expoziției despre tipografia A. Mureșianu și demonstrații gratuite pentru 150 elevi brașoveni proveniți de la trei instituții de învățământ partenere în proiect.
Pentru mai multe informații și detalii vă rugăm să luați legătura cu Valer Rus (manager Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, manager de proiect, rus.valer@gmail.com) sau să accesaţi site-ul Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov, www.muzeulmuresenilor/proiecte/De la Gutenberg la Mureșianu.

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut