Skip to content Skip to footer

Curs de dans de societate ROMANA

Muzeul Casa Mureșenilor Brașov își propune organizarea unui curs de dans adresat elevilor de școală primară/gimnazială în urma căruia elevii își vor însuși cunoștințe istorice, teoretice și practice privitoare la dansul de societate ROMANA. La începerea cursului, specialiștii muzeului vor face o prezentare interactivă cu istoricul dansului. Se va constitui o grupă formată din 8 perechi de elevi care, timp de 3 luni, de două ori pe săptămână, sub îndrumarea unui instructor de dans, Cristina Rotundu – balerină la Opera Brașov, vor învăța să danseze ROMANA. Cursul se va încheia cu un eveniment public în care vor dansa ROMANA toți cei 16 elevi beneficiari direcți. Fiecare participant va primi un pliant cu informații despre istoria dansului, un CD și un DVD cu muzica și respectiv coregrafia dansului și o diplomă de absolvire a cursului.
Cursul de dans ROMANA își propune educarea tinerilor, cultivarea, promovarea și răspândirea culturii și tradițiilor românești, crearea unui climat propice dezvoltării tinerilor prin dans, muzică, educație fizică, prin deprinderea practică a coregrafiei dansului ROMANA și creșterea gradului de cunoștințe cu privire la dansul de societate ROMANA.
În 2015, ca urmare a participării la cursul de dans ROMANA, elevii clasei a II-a C ai Școlii Gimnaziale nr. 3 „Gheorghe Lazăr” Brașov au susținut o reprezentație a dansului în cadrul evenimentelor: Noaptea Muzeelor (16 mai), Festivalul Strada dell`Arte (30 mai) și Serbarea de final de an școlar (9 iunie).
Taxa de participare la acest curs este de 5 lei/elev/ședință.
Cursurile se vor derula la muzeu sau în sala de sport a școlii, marți și joi, în intervalul orar 15-16.
Înscrieri la coordonatorul cursului Cristina Seitz, muzeograf la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, tel. 0722258476, e-mail: cristina_seitz@yahoo.com
Mai multe informații puteți obține accesând: https://www.facebook.com/DansulRomana
https://www.youtube.com/results?search_query=dansul+ROMANA

Manager,
Dr. Valer Rus

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut