Skip to content Skip to footer

Cursuri de dans istoric

Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș Candidat

„Festivalul de dans ROMANA”, ediția a II-a

Muzeul Casa Mureșenilor Brașov alături de partenerii săi Centrul Cultural Reduta, Opera Brașov, Asociația Ars Saltandi, Casa de Cultură a municipiului Codlea, Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei organizează în 10-11 iulie 2015 „Festivalul de dans ROMANA”, ediția a II-a. Proiectul este finanţat de Consiliul Local Brașov.
Proiectul își propune diversificarea ofertei cultural-turistice din orașul Brașov prin permanentizarea unui eveniment de tip festival comunitar desfășurat pe parcursul a două zile, menit să valorifice zestrea culturală europeană de tip imaterial și anume dansurile istorice și cele contemporane.
Pe lângă secțiunea de profesioniști care vor evolua pe scena festivalului va exista și o secțiune pentru amatori, formată din două grupuri de dansatori (30 de persoane) care urmează să fie instruiți gratuit în perioada 11 mai-8 iulie 2015.
afis cursuri de dans istoric
Toți cei interesați să învețe dansuri de secol XVI-XVIII (branle, volta, chaconne, bourrée) sunt rugați să se înscrie fie la sediul muzeului din Piața Sfatului nr. 25, telefon 0268-477864, fie prin e-mail la adresa casa_muresenilor@yahoo.com. Cursurile vor fi susținute de doi instructori de la Opera Brașov. Doritorii trebuie să aibă minim 14 ani iar la înscriere trebuie să furnizeze următoarele date de contact: nume, prenume, adresa, număr telefon, e-mail. Cursurile se vor desfășura la sediul muzeului, în fiecare luni de la ora 18.30 și joi de la ora 17.30. Persoane de contact: Cristina Seitz (asistent manager) și Lorena Domocos (manager proiect).

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut