Skip to content Skip to footer

Expoziția „Mari aviatori brașoveni”

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită joi, 18 martie 2021, ora 16.00, la conferința de presă organizată cu ocazia deschiderii oficiale a expoziției „Mari aviatori brașoveni”, la sediul din Piața Sfatului nr. 25.
Expoziția este un omagiu adus unor mari personalități brașovene din domeniul aviației și astronauticii. Toți acești aviatori s-au remarcat prin pasiune pentru aviație, curaj, tărie de caracter și perseverență, dând aviației române, mai ales în prima parte a secolului XX, dar și după aceea, performanțe comparabile cu cele ale unor țări mult mai dezvoltate din punct de vedere economic și tehnologic.
Mulți dintre eroii prezenți în expoziție au avut performanțe unice pe plan mondial în zborurile de întreceri acrobatice, în diferite alte concursuri aeriene, în raiduri continentale sau intercontinentale, în războaiele de apărare a țării și în cucerirea spațiului cosmic.
Publicul larg și în special tinerii care doresc să devină aviatori trebuie să știe că aviația este o profesie de excepție, în care se pot realiza doar cei care i se dedică trup și suflet. Faptele acestor mari aviatori brașoveni servesc drept exemplu de conduită morală și de înaltă competență profesională.
Personalitățile prezente în expoziție sunt: comandorul Ioan Milu, comandorul Emil Droc, comandorul Eugeniu Pârvulescu, comandorul Dan Valentin Vizanty, inginerul aviator Alexandru Frim, comandorul Ioan Peneș, comandorul Miron Rândetean și generalul-locotenent (r) inginer Dumitru Dorin Prunariu.
Expoziția cuprinde panouri foto-documentare, bunuri de patrimoniu care au aparținut aviatorilor, combinezoane de zbor, machete de elicoptere, avioane și rachete, precum și instalații multimedia.
La vernisaj vor fi prezenți generalul-locotenent (r) ing. Dumitru Dorin Prunariu, primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic și comandorul Miron Rândetean, cel mai longeviv pilot de încercare elicoptere, care a părăsit manșa la vârsta de 70 de ani.
Accesul la conferința de presă este permis doar reprezentanților mass media, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut