Skip to content Skip to footer

Expozitie de icoane pe sticla

Muzeul Casa Muresenilor Brasov va invita marti, 21 mai 2013, ora 15.00, la vernisarea expozitiei de icoane pe sticla realizate de catre elevii Colegiului National Unirea Brasov. Icoanele prezentate publicului brasovean sunt rezultatul atelierului de iconografie coordonat de doamna Nicoleta Suciu, atelier ce s-a desfasurat in perioada februarie-aprilie 2013 in cadrul muzeului nostru.

Expozitia este centrata pe tematica pascala si are ca teme: Maica Indurerata, Maica tanguindu-se, si scene din Saptamana Patimilor: Cina cea de Taina, Rastignirea lui Iisus, Punerea in mormant, Invierea Domnului. S-au folosit drept modele icoanele originale din renumitele centre de la Nicula, Scheii Brasovului si Fagaras.

Doamna Nicoleta Suciu, coordonatorul atelierului, a absolvit Facultatea de Psihologie si Pedagogie din cadrul Universitatii Transilvania Brasov. Pana in anul 2006 a activat alaturi de domnul profesor Ioan Sorin Apan in cadrul Minisatului „Sf. Andreiâ€? cu care a participat la diferite festivaluri de arta populara organizate de Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului din Bucuresti. Din 2007 coordoneaza atelierul de iconografie infiintat in cadrul parohiei „Carpatiâ€? Brasov, cu sprijinul parintelui paroh Tudor Sicoe, unde in prezent activeaza 45 de copii.

Va asteptam cu drag!

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut