Skip to content Skip to footer

Imprimante 3D, senzori de mișcare și cele mai valoroase exponate ale Casei Mureșenilor la Noaptea Muzeelor

Casa Mureșenilor – Muzeul Imnului Național invită publicul brașovean să participe la cel mai important eveniment anual: Noaptea Muzeelor. În acest an, sărbătoarea nocturnă a muzeelor europene are loc sâmbătă spre duminică, 21-22 mai 2016.
afis Noaptea Muzeelor
Muzeul brașovean va oferi o serie de noutăți, în premieră absolută pentru această instituție. Pentru prima oară de la demararea proiectului european al Nopții muzeelor, la Brașov va fi deschis un muzeu toată noaptea. Astfel, începând cu orele 18.00, muzeul va avea porțile deschise până la venirea ultimului vizitator.

Cu această ocazie, muzeul oferă posibilitatea vizitării expoziției permanente dedicate familiei Mureșenilor și a expoziției temporare „Poveștile Arhivei”. În cadrul acestei expoziții temporare vor fi expuse simultan și în premieră, cele mai valoroase bunuri culturale de patrimoniu deținute de muzeul brașovean, respectiv poezia lui Andrei Mureșanu, „Deșteaptă-te, Române!” și primul număr al ziarului „Gazeta de Transilvania” (12 martie 1838), monument al istoriei jurnalisticii din România.

Alte elemente de noutate vin de această dată din zona tehnologică. Publicul brașovean și turiștii care vor participa la Noaptea Muzeelor vor putea vedea o imprimantă 3D în funcțiune, la care se vor face demonstrații non-stop, pe toată durata evenimentului. Vor fi astfel „tipărite” litere mobile, asemănătoare celor folosite într-o tipografie clasică.

În cadrul expoziției temporare se va putea interacționa cu fotografii de epocă, din Brașovul de altădată, prin intermediul senzorului de mișcare Kinect. Publicul prezentului va putea interacționa cu viitorul tehnicii muzeale.

Casa Ștefan Baciu, secție a Muzeului „Casa Mureșenilor”, situată în str. G. Baiulescu nr. 9 va fi deschisă publicului între orele 18.00-23.30.

Menționăm că accesul general în cadrul muzeului se face pe bază de bilet unic, în valoare de 2 lei. Copii sub 14 ani beneficiază de intrare gratuită. Facem apel la toți cei interesați să viziteze muzeul să o facă pe perioada întregii nopți, pentru a evita aglomerația cu potențial de risc. Muzeul își rezervă de asemenea dreptul de a limita temporar accesul în cadrul expozițiilor, tocmai pentru a evita situațiile nedorite.

Manager
Dr. Valer Rus

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut