Skip to content Skip to footer

MEMO – MARCAREA ELEMENTELOR MEMORIALE DIN ORAȘUL BRAȘOV

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov derulează în perioada 15.09.2015-16.11.2015 proiectul cultural „MEMO – marcarea elementelor memoriale din orașul Brașov”, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare nr. III/2015, aria tematică Patrimoniu cultural material.

Parteneri: Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov.

Scopul proiectului: diversificarea ofertei cultural turistice a orașului Brașov prin asocierea de monumente istorice cu personalități culturale care vor fi incluse pe o hartă nouă tiparită și virtuală adresată turiștilor și membrilor comunității locale, în contextul general al nevoilor culturale ale acestora și în contextul specific al creșterii rolului instituțiilor publice în vederea unei mai bune promovări a patrimoniului cultural național mobil și imobil.

Obiectivul general: promovarea patrimoniului cultural național imobil și mobil în vederea diversificării ofertei turistice culturale din orașul Brașov.

Obiective specifice: cercetarea elementelor cu caracter memorial din orașul Brașov în vederea realizării unei baze de date; diversificarea instrumentelor de promovare turistică a patrimoniului cultural național prin realizarea unei hărți tipărite și virtuale; creșterea gradul de popularizare a patrimoniului cultural național imobil și mobil din orașul Brașov, prin diseminarea a 30.000 de hărți turistice și promovarea unui site de internet interactiv.

Proiectul își propune realizarea unei hărți turistice într-un tiraj de 30.000 de exemplare în română și trei limbi de circulație internațională (engleză, germană, franceză) în care să fie marcate obiective-monument istoric în care au locuit personalități ale istoriei și culturii naționale și locale care nu sunt evidențiate în acest moment prin inscripții sau includere în circuite turistice. Hărțile vor cuprinde, pe verso, adresa, fotografia și date despre monumentul istoric, personalitatea care a locuit acolo și o scurtă biografie a acesteia. Baza de date care asociază clădirile monument istoric cu figuri istorice cunoscute va fi furnizată de cercetătorii care fac parte din echipa proiectului, cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov. Harta va fi distribuită turiștilor și comunității locale prin intermediul punctelor de informare turistică.

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut