Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Muzeele merg la muzee 2”

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania doreste sa va aduca la cunostinta ca sunteti printre cele 8 muzee privilegiate, care au fost selectate pentru a participa la unul dintre cele mai importante proiecte ale retelei din ultimii 4 ani. Este vorba despre proiectul Muzeele Merg la Muzee 2, o continuare a doua proiecte de succes implementate in anii precedenti si anume Muzeele Merg la Muzee 1 si MATRA – Intarirea capacitatii organizationale a RNMR si a membrilor sai.

In cadul acestui proiect muzeele vor participa la doua ateliere care vor urmari sa pregateasca delegatii in domeniul planificarii unei expozitii in functie de vizitatorii sai, inclusiv in identificarea instrumentelor de dezvoltare a audientei in muzee, si sa ii implice practic intr-un demers amplu de simulare a unui proiect de gandire si de planificare a expozitiei permanente a Muzeului de Stiintele Naturii Galati, care s-a oferit studiu de caz in acest sens, evident in beneficiul sau. Proiectul de la Galati se va realiza impreuna cu 4 avocati din partea publicului local pentru a se putea aplica principiile de colaborare dintre muzee si propria audienta, invatate in cadrul primului atelier.

Acest prim atelier se va derula in perioada 17-20 octombrie 2010, la Domeniul Danes din Tg. Mures, 5 km de Sighisoara, fiind coordonat de catre doi reputati lectori din Olanda, participanti din aceasta postura si in cadrul proiectului MATRA mai sus-amintit.

Este un proiect de exceptie si unic in Romania care incearca sa demonstreze fezabilitatea colaborarii muzeelor cu proprii vizitatori in planificarea expozitiilor in functie de stilurile diferite de invatare a acestora.

Va rugam in acest sens sa consultati conducerea muzeului dumneavoastra pentru a nominaliza persoana care va reprezenta institutia in acest proiect. Toate cheltuielile de cazare, micul dejun si masa de pranz vor fi asigurate de catre RNMR.

Cele 8 muzee participante sunt:

Muzeul Casa Muresenilor Brasov
Muzeul Municipal Medias
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati
Muzeul National de Istorie a Romaniei
Complexul Muzeal Moldova Iasi
Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta
Muzeul Banatului Montan Resita
Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita Caransebes

Dragos NEAMU
presedinte

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2023. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut