Skip to content Skip to footer

Proiect MUZEELE VIN LA ȘCOALĂ

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, derulează în perioada iunie-noiembrie 2023, proiectul cultural „Muzeele vin la școală”. Proiectul realizat împreună cu Muzeul Bisericii Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului – Prima Școală Românească, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 11, Școala Gimnazială nr. 12, Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială nr. 25, este cofinanțat de Municipiul Brașov și Consiliul Județean Brașov.

Proiectul „Muzeele vin la școală” are ca scop promovarea patrimoniului cultural local și educația culturală prin implicarea directă a elevilor din 5 școli din cartierele orașului Brașov în activități culturale inovatoare. Proiectul este implementat de către 10 specialiști din trei muzee brașovene, care desfășoară activități de educație culturală în școli.

Grupurile țintă ale acestui proiect sunt elevii din ciclul gimnazial din cele 5 școli selectate. Aceștia beneficiază de o expoziție temporară și câte 10 ateliere de educație culturală în fiecare din cele 5 școli, în care sunt folosite caiete educaționale cu activități teoretice și practice de educație culturală pe diverse teme legate de patrimoniul cultural din cele 3 muzee.

Activitățile principale ale proiectului includ organizarea și implementarea unei expoziții temporare la fiecare dintre cele 5 școli partenere, în care sunt prezentate obiecte și artefacte culturale relevante pentru istoria și patrimoniul cultural al Brașovului. De asemenea, în cadrul proiectului se desfășoară 10 ateliere de educație culturală în fiecare din cele 5 școli, în care elevii beneficiază de activități teoretice și practice de educație culturală pe diverse teme legate de patrimoniul cultural din cele 3 muzee.

Proiectul „Muzeele vin la școală” are ca obiectiv final creșterea gradului de conștientizare și apreciere a patrimoniului cultural local, prin implicarea directă a elevilor în activități educative și interactive. În plus, prin implicarea muzeelor în procesul educativ, proiectul își propune să promoveze patrimoniul cultural local într-un mod accesibil și inovator pentru elevi, ajutându-i să dezvolte o perspectivă mai largă și mai înțelegătoare asupra istoriei și culturii locale.

Costul total al proiectului este de 80.127 lei din care 66.000 lei valoarea finanțării nerambursabile oferite de Municipiul Brașov.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut