Skip to content Skip to footer

The Dark Side of Cultural Tourism: Artificial Worlds and Discrimination

In luna mai, Grupul pentru Initiativa Locala (GIL) CORONA revine cu o propunere de eveniment,
din seria celor cu tematica hawaiana. Aceasta serie a fost initiata de noi in luna martie, cu scopul promovarii ofertei muzeale a Casei Memoriale Stefan Baciu.

Zila internationala a muzeelor 2013 ne ofera pretextul ca sa evocam din nou un spatiu cultural exotic, omniprezent in opera poetului brasovean Stefan Baciu – care a petrecut 30 de ani in acest colt de lume, ca profesor la University of Hawai’I.

Partener-gazda: Muzeul Memorial Stefan Baciu

Marti, 14 mai 2013, la ora 14.00, participantii vor avea parte de o incitantă expunere cu titlul: The Dark Side of Cultural Tourism: Artificial Worlds and Discrimination a invitatului nostru special dr. Mark S. Rosenbaum, a carei pozitie academica actuala este cea de Kohl’s Corporation Professor of Retail Marketing, Northern Illinois University si Research Fellow la W.P. Carey School of Business at Arizona State University. Prezenta acestuia la Brasov a fost posibila prin colaborarea si sprijinul American Hotel Academy.

Dr Rosenbaum a fost profesor asociat la University of Hawaii in perioada 2003-2006 si la invitatia noastra, va aduce in atentia participantilor, provocarile cu care arhipelagul hawaian/american se confrunta ca urmare a dezvoltarii intensive ca destinatie globala.

Expunerea va face apel la analiza comparativa, invitatul nostru invocand un alt exemplu “de manualâ€?: Bali, ca pol mondial al turismului cultural.
Prezentarea va fi urmata de dezbaterea ce pleaca de la Definitii ale responsabilitatii in dezvoltarea turismului cultural tema propusa de dr. Angela Dobrescu, sociolog, managerul proiectului.
O atentie speciala va fi acordata discutarii modului in care educatia poate contribui la responsabilizarea comunitatii locale, pentru ca membrii acesteia sa conteze in mod real in dezvoltarea turismului.

Ne dorim ca directiile tematice conturate in cadrul acestei dezbateri sa stea la baza unei colectii de studii care sa fie publicata ulterior.

Tot cu acest prilej dr. Valer Rus va prezenta, in calitate de director al muzeului memorial, o inedita colectie de vederi hawaiene din arhiva muzeului, expediate de Stefan Baciu familiei ramase la Brasov.

Cei interesati sa participe la discutiile tematice din cadrul acestui eveniment sunt rugati sa ne contacteze prin email sau telefonic la 0723 503037 pana luni 13.05, zi in care vom expedia confirmarea participantilor.

Spatiul existent in muzeu ofera un numar redus de locuri.In limita acestui numar, potentalii participanti beneficiaza de acces gratuit, dar numai pe baza de confirmare prealabila. Cu mentiunea ca un numar de locuri este rezervat pentru parteneri si sponsori.

Nota: Din pacate, evenimentul NU va putea beneficia de traducere intre engleza si romana.

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut