Skip to content Skip to footer

CELEST – expoziție de instalații interactive

18595218_1516242401783242_5418941238459279896_o
Timp de 5 săptămâni, între 6 iunie – 13 iulie, Laborazon aduce la Muzeul Casa Muresenilor Brasov în premieră națională expoziția CELEST, cu instalații interactive create de artiști locali. Expoziția va cuprinde 6 instalații însoțite de muzică și proiecții video, iar interactivitatea va fi generată de senzori și programare. La expoziție sunt așteptați toți cei cărora le place să se joace, indiferent de vârstă.

Cerul a fascinat dintotdeauna omenirea, ca un ideal intangibil. Ascensiunea spre stele este o metaforă a depășirii condiției umane, iar acest lucru este realizabil prin saltul cunoașterii, al imaginației, dar și al științei.
“Galaxia holografică” este o instalație într-o piramidă care permite vizualizare în trei dimensiuni a unei regiuni din spațiu. “Warpor” creează iluzia navigării prin spațiu la viteze super-luminice într-o navetă creată de sculptor. “Fii meteorit!” integrează utilizatorul într-un corp ceresc pe un ecran. “Creatorul de nebuloase” permite oricui să devină creativ și să deseneze elemente fascinante pe o proiecție cu ajutorul unor butoane și a unui joystick, toate încastrate într-o sculptură în formă de rachetă. “Atinge spațiul” permite utilizatorului să cânte la constelații. În fine, o podea interactivă teleportează utilizatorul pe lună.

Silvestru Munteanu, sculptură
Sergiu Neagu, programare
Bogdan Runceanu, visuals
Ovidiu Chihaia, efecte sonore și muzică
Neo Sense, scenotehnică
Alina Floroi, curator

Programul de vizitare: de luni până sâmbătă, între orele 9 și 17.
INTRARE LIBERĂ

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 06 iunie, ora 19.00.
Pentru grupuri mari, contactați muzeul pentru programare prealabilă.

Expoziția va mai cuprinde un workshop în data de 15 iunie, care va explica tehnologia din spatele exponatelor, gratuit pentru 30 de tineri participanți.

Despre parteneri

Laborazon este o comunitate creativă care a operat un makerspace în Brașov și are în portofoliu expoziții de artă contemporană, instalații interactive și ateliere de creație.
Muzeul Casa Muresenilor Brasov, cunoscut tradițional ca muzeul imnului național al României, are o nouă deschidere către propuneri conectate cu tehnologia și cultivă expoziții de calitate, precum a fost și cea mai recentă, intitulată Muzeul Jucăriilor.
Despre proiect
Proiectul CELEST este co-finanțat din bugetul municipiului Brașov și partenerii Laborazon și Muzeul Casa Mureșenilor.

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut