Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Curs de dans de societate ROMANA

afis curs de dans ROMANAMuzeul „Casa Mureșenilor” Brașov alături de partenerii Direcția de Servicii Sociale Brașov și Centrul Cultural Reduta organizează un curs de dans, într-o manieră interactivă, cu o grupă de persoane vârstnice în urma cărora aceștia își vor însuși cunoștințe istorice, teoretice și practice privitoare la dansul de societate ROMANA. Se va constitui o grupă de 8 perechi de dansatori care, timp de 3 luni, de două ori pe săptămână, sub îndrumarea unui instructor de dans, Cristina Rotundu – balerină la Opera Brașov, vor învăța să danseze ROMANA.
Cursul va debuta în data de 24 noiembrie 2014 și se va derula timp de trei luni în sala Clubului Pensionarilor a Centrului Cultural „Reduta”, în fiecare zi de luni și miercuri, în intervalul orar 15-16.
Participarea la cursuri este GRATUITĂ!
Informații suplimentare și înscrieri la tel. 0268-477864, coordonator curs – Cristina Seitz.
În scopul trezirii dragostei către folclorul românesc şi sub impulsul momentului istoric, cărturarul Iacob Mureşianu compunea în toamna anului 1849, elegantul dans de salon ROMANA. Dansul de coloană ROMANA adapta, sub o formă avansată, figurile coregrafice ale unor jocuri populare româneşti: Ardeleana, Haţegana, jocul bănăţean Pe picior, Învârtita şi Braşoveanca. ROMANA se răspândea şi se dansa la toate seratele, balurile şi recepţiile din Ardeal, Maramureş, Banat, Crişana şi chiar în nordul Moldovei până la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.
Muzeul Casa Mureşenilor Braşov a iniţiat începând cu anul 2007 cel mai ambiţios program de revitalizare a acestui monument din tezaurul patrimonial imaterial din România prin organizarea de evenimente, expoziții și derularea mai multor proiecte culturale. Dacă în anii anteriori cursul de dans de societate ROMANA s-a adresat instructorilor de dans, elevilor din liceele brașovene de această dată invităm persoanele vârstnice la dans!

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2023. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut