Skip to content Skip to footer

Recital de sonete și videosonete

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov găzduiește două recitaluri inedite, alcătuite din sonete și videosonete a căror autor și interpret este poetul Adrian Munteanu.
Evenimentul va avea loc în două zile consecutive la cele două locații ale instituției noastre, astfel:
– luni, 10 octombrie 2022, ora 18, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, Piața Sfatului nr. 25
– marți, 11 octombrie 2022, ora 18, la Casa „Ștefan Baciu”, str. Gh. Baiulescu nr. 9.
După spectacole susținute în Europa, SUA și Canada și după pandemie, Adrian Munteanu se întâlnește cu spectatorii din orașul său natal, propunând o insolită formulă de spectacol. Pentru prima dată în România spectatorii vor asista la un melanj între interpretarea pe viu și introducerea unui grup de clipuri poetice, o preocupare mai nouă a lui Adrian Munteanu. Realizate cu măiestrie chiar de autor, clipurile alcătuiesc o izbutită selecție de text, interpretare, imagine și muzică.
Spectacolul prilejuiește și lansarea în direct a ultimului său volum, „Paingul Orb” care, după afirmația poetului, este cartea sa de referință, motiv pentru care a realizat-o într-o formulă grafică de excepție, la Editura Arania.
La finalul întâlnirii poetul va destăinui care au fost etapele realizării acestei cărți și va vorbi despre eforturile sale de a ridica poezia la rang de spectacol, preocupare prin care își conturează un loc distinct între creatorii de literatură din România.
Cele două spectacole nu vor avea aceeași alcătuire, poetul procedând la modificări de la un spectacol la celălalt, atât în privința textului cât și a videoclipurilor. În acest fel, spectatorii pot alege să fie prezenți la ambele spectacole sau doar la unul dintre ele.
Din partea instituției gazdă, cei care contribuie la realizarea celor două recitaluri sunt Ovidiu Savu, șef Serviciu istorie și literatură și Traian Dumbrăveanu, muzeograf.
Vă așteptăm!

Manager,
Dr. Valer Rus

Leave a comment

Casa Mureşenilor

Piaţa Sfatului nr. 25, Braşov – România
Tel: +40–268–477864

Casa Ştefan Baciu

Gheorghe Baiulescu nr. 9, Braşov – România
Tel: +40-268–511493

Inscriete la Newsletter

Muzeul Casa Muresenilor © 2024. Toate drepturile rezervate

Sari la conținut